viernes, 5 de julio de 2013

SKYMARATHON VALLIBIERNA, 30-05-2013

Diumenge 30 de Juny es va cel.lebrar a al població de Vilaller, el Campionat d'Espanya de curses per muntanya, Gran Premi Fedme-Buff Salomon. El recorregut de la cursa era molt exigent com ho demostren els seus números; 42 km, un desnivell acumulat de 6.000m i una cota màxima próxima als 3.000m, passant prop del pic del Vallibierna i amb unes vistes espectaculars i molt recompensants per l'esforç dels corredors. També hi havia dos recorreguts més; una mitja marató i un circuit d'inizació de 10 km que va decidir el campió d'Espanya en categoría cadet i júnior.

En categoria femenina va guanyar la catalana i favorita, Núria Picas, amb un temps de 4h 55', que va controlar en tot moment la cursa. Segona va ser la vasca Maite Maiora, 5h 02', i amb tercera posición, la també catalana Anna Comet.

En categoria masculina la victòria va ser per Zaid Malek, 4h 13', però no va ser coronat amb el títol de Campió d'Espanya per no tenir la nacionalitat española, aquest títol va ser pel segon classificat, Alfredo Gil, 4h 16', i tercer va ser Manuel Merillas, 4h 18'.

En representació del CEAR van correr Montse Coll, (SkyMarathon), que va parar el crono en 7h 14' 17" obtenint la 10ª posició en la seva categoría, i Victor Romero, (SkyRace), que va fer un molt bon temps, 2h50'58", la 26ª posició.  Enhorabona a tots dos!!!, especialment al Victor que aquest any s'ha iniciat en el món de les curses x muntanya.

Aquesta cursa va ser organitzada pels dos centres excursionistes de la comarca, el Centre Excursionista de Vilaller ( CEV) i el Centre Excursionista de l'Alta Ribagorça (CEAR), que van fer un gran treball durant els dies prèvis a la cursa i durant la mateixa, la qual cosa els va meréixer la felicitació dels corredors per la gran organització i també per la espectacularitat  i duresa de la cursa.